Porter er en funksjon i TicketCo som lar deg koble forskjellige felt i ditt setekart til forskjellige innganger. Denne funksjonen gir deg kontroll på at de som sitter på felt A kun kan benytte inngang 1, de som sitter på felt B kun kan benytte inngang 2 osv. Løsningen fungerer ved at man først sette opp porter og kobler dem mot spesifikke felt. Deretter knytter man forskjellige brukere til forskjellige porter. En bruker som tilhører inngang 1 er da begrenset til billetter på felt som også tilhører inngang 1.

Porter vises også på billetten slik at dersom noen kjøper en billett til et felt som tilhører en spesifikk port vil dette vises på billetten.

OBS - Porter er en funksjon som vi skrur på for de kundene som trenger det. Dersom du har lyst å bruke porter så sender du oss enkelt en melding og vi skrur på funksjonen for deg.

Hvordan sette opp porter

Når Porter er skrudd på for din konto vil du få et nytt valg i hovedmenyen som heter Porter.

Trykk på denne. På siden du da kommer til vil du se en liste over hvilke porter du har satt opp hvilke felt de er koblet til. Om du ikke har satt opp noen porter enda vil denne siden være tom.

Sett opp en ny port

1. Gå til Porter i hovedmenyen
  2. Trykk på Opprett
  3. Gi et navn til porten. Husk at dette navnet vises på billetten
  4. Huk av på de feltene som skal tilhøre porten
  5. Trykk på Lagre

Koble en bruker til en port

1. Gå til Arrangørinnstillinger i hovedmenyen
  2. Gå til Brukere
  3. Opprett en ny bruker eller velg brukeren du ønsker å knytte til en port
  4. Nederst på innstillinger for brukeren finner du innstillingen for porter. Huk av på den porten bruken skal tilhøre og trykk på Lagre

Skanne med en bruker som tilhører en port

Logg på vanlig måte. Skanning av billetter fungerer også på vanlig måte. Den eneste forskjellen er at dersom man er logget inn med en bruker som tilhører Inngang 1 og prøver å skanne en billett som egentlig skal benytte Inngang 2 så vil man nå få en feilmelding:

Flere porter?

Man kan koble flere felt til samme port, flere porter til samme felt og samme bruker til flere felt.

For eksempel er det vanlig å la de med VIP / Losje billett enten bruke VIP inngangen eller den vanlige inngangen.